FOTO - Expositie's

1 aug. 2011 t/m heden RESTAUARANT "SCHERP" MIDDELBURG

Gezocht nieuwe locatie voor FOTO Expositie Zeelandbrug !!!

3 okt. 2011 t/m 1 jan 2012 RESTAUARANT "MARGARITA" GOES


20-01-12

PixBuilder Studio 2.1.4

Gratis middenmoter in beeldbewerking

Je wil creatief aan de slag met foto's maar vindt MS Paint te licht en Photoshop te duur? Een stevige middenmoter is het gratis PixBuilder Studio.

De installatie van PixBuilder Studio heb je in een oogwenk achter de rug. Je kunt zelfs voor een ‘draagbare’ versie opteren, zodat je die bijvoorbeeld ook op je USB-stick kan meenemen.
                                                                                                      bron:

De interface van het programma komt ongetwijfeld vertrouwd over. Bovenaan vind je een menubalk, netjes in het Nederlands, maar je kan op elk moment nog uit vijftien andere talen kiezen. Links zie je een uitgebreide gereedschapskist en rechts een reeks verplaatsbare paletten.

In de gereedschapskist tref je onder meer een aantal selectietools aan (waaronder een al dan niet magnetische lasso en een toverstaf), tekentools (zoals een emmertje, retoucheerpenseel, kloonstempel, kleurvervanger en afgeronde rechthoek) en verder nog enkele tools als een pipet en een meetlat. Een fraaie verzameling dus.

Ook de paletten geven al aan dat dit programma niet het minste is. Zo tref je hier onder meer een historiepalet, kanalenpalet en – jawel – een lagenpalet aan.

Uiteraard ontbreken in het menu de klassieke functies niet. Helderheid, contrast, kleurtoon of verzadiging optimaliseren: het kan allemaal. Je vindt hier tevens de mogelijkheid om niveaus en curven aan te passen.

Ten slotte is er nog het effectenmenu. Dat blijkt weliswaar beperkt tot acht effecten, vooral toegespitst op het vervagen of verscherpen van de afbeeldingen. Maar als een van de weinige gratis tools ondersteunt PixBuilder Studio ook 8BF-filters. Photoshop-adepten weten meteen wat dat betekent.

Enigszins verrassend is ook de uitgebreide Nederlandstalige helpfunctie die in het programma zit ingebouwd. Wie op zoek is naar een gratis en veelzijdig fotobewerkingsprogramma, is bij PixBuilder Studio in elk geval aan het juiste adres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...