FOTO - Expositie's

1 aug. 2011 t/m heden RESTAUARANT "SCHERP" MIDDELBURG

Gezocht nieuwe locatie voor FOTO Expositie Zeelandbrug !!!

3 okt. 2011 t/m 1 jan 2012 RESTAUARANT "MARGARITA" GOES


18-02-12

SharpShot 1.0.0 (alpha)


Alledaagse fotobewerker

Belangrijkste functies
Photoshop is je te duur en te complex, Gimp vind je te bewerkelijk en MS Paint net ondermaats, dan vind je in SharpShot mogelijk een lichte middenmoter. Het programma is in Java geschreven en draait zowel onder Windows, Mac als Linux.Heb je weinig boodschap aan dure of complexe fotobewerkers, geef SharpShot dan een kans. Verwacht hier dus geen geavanceerde opties, maar doorsnee functies zitten er allemaal wel in.

Een blik in de menu’s verraadt al meteen dat je hier geen geavanceerde functies moet verwachten: geen laagondersteuning bijvoorbeeld, geen maskers. Wel vind je een mooi gamma van tools die je wellicht frequent wil gebruiken. Zo kan je afbeeldingen herschalen, bijsnijden, roteren en omdraaien, van een kader voorzien, rode ogen verwijderen, het beeld vervagen of verscherpen, de kleuren, het contrast en de helderheid optimaliseren enzovoort.
Sharp Shot - CUsersPublicPicturesSample PicturesTulips_Version1__sharpshot_active_Version1
Handig is ook dat je de bewerkingen op verschillende afbeeldingen tegelijk kunt uitvoeren. In batch werken geldt overigens ook voor extraatjes als het plaatsen van een watermerk of het creëren van een mozaïek.

Weer ongedaan maken
We zijn ook te spreken over de ingebouwde versioning. Telkens wanneer je aan een afbeelding iets wijzigt, verschijnen in een uitklapmenu de (namen van de) vorige versies, zodat je snel op je stappen kan terugkeren mocht dat wenselijk zijn.
Ihs Dialog
Het valt wel op dat de bewerkingen relatief traag worden uitgevoerd. Het aanpassen van de verzadiging bijvoorbeeld duurt opmerkelijk lang. Mogelijk heeft de alpha-status hier mee te maken.

Opvallend is nog de mogelijkheid om je bewerkte foto’s meteen richting Flickr of Picasa te versturen, of naar een compact zipbestand te exporteren. Voor het overige hopen we vooral dat de maker het aantal programmafuncties snel uitbouwt.

DOWNLOAD

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...