FOTO - Expositie's

1 aug. 2011 t/m heden RESTAUARANT "SCHERP" MIDDELBURG

Gezocht nieuwe locatie voor FOTO Expositie Zeelandbrug !!!

3 okt. 2011 t/m 1 jan 2012 RESTAUARANT "MARGARITA" GOES


04-11-12

Fotomorph 13.620 [Software]


Warpen en morphen
Fotomorph 13.620 

 Met foto’s kan je best wel geinige effecten bekomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knipogende Mona Lisa of een geanimeerde kruising tussen de kop van een dier en het hoofd van een mens? Dat zijn niet toevallig twee voorbeeldprojecten van het leuke Fotomorph.

Fotomorph haalt zijn naam uit ‘morphing’, het proces waarbij de ene afbeelding geleidelijk overgaat in de andere, zodat je een animatie bekomt. De tool is weliswaar doordacht opgebouwd, maar is toch iets minder eenvoudig dan die lijkt.

Het komt er in de meeste gevallen op neer dat je een begin- en eindfoto selecteert en vervolgens aanduidt welke onderdelen van die foto in elkaar horen over te vloeien. Daarbij komt het er vooral op aan zo nauwkeurig mogelijk alle controlepunten uit te zetten, eventuele pauzes in te lassen en de totale duur van de animatie in te stellen.

Dat vergt enige handigheid en inspanning, maar de projectvoorbeelden zetten je gelukkig al een heel eind op weg en ook op de website kan je terecht voor extra feedback en voorbeelden.

FotoMorph beperkt zich trouwens niet tot het morphen van plaatjes. Er zijn ook nog andere effecten en animaties mogelijk. Zo is er het warpen (vervormen van foto’s), het pannen over foto’s (het zogenoemde Ken Burns-effect, waarbij het lijkt alsof je met een camera over de foto wandelt) en een hele reeks transities.

Welke animatie je ook kiest, Fotomorph laat je die netjes in een geanimeerd gif’je, een avi-filmpje, een flash-animatie of een reeks van op elkaar volgende fotobestanden gieten.

DOWNLOAD

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...